MŰVÉSZET
	    PROGRAMOK
	       MŰVELŐDÉS	
	
free templates joomla

Szauer Annamária - Életem

Esik. Utálom ezt, tiszta víz a zoknim. Nem erre az éghajlatra találtak ki engem. Az én uram felgyorsítja lépteit, nekem is követnek kell a tempót. Nem figyel rám. Miért is figyelne? Semmi különleges nincs bennem, csak egy szürke, lapos, jelentéktelen senki vagyok. Fájdalmas ezzel szembesülni. Könnyebb lenne, ha az én uramnak, én lennék az egyetlen. De tisztában vagyok azzal, hogy csak egy vagyok a sokból. Ez a mai romlott világ vívmánya. Régen bezzeg mindenkinek elég volt egyvalaki, akivel élhette az életét. Ha valami elromlott nem eldobták, hanem megjavították. Ez az egy volt a boldogság. Szerették, tisztelték egymást. Igaz sok esetben nem is volt lehetőség újra váltani.

Manapság ez ritka, mint makkos cipő.

Ha ráuntál, lestrapáltad, dobd ki és szerezz újat. Vagy legyen egyszerre több, hiszen megérdemled. Csak én, csak én, más nem fontos. Aki nem bírja elfogadni, az egyedül döglik meg.

Az én uram is így él. Akihez kedve van, azt húzza magára, de persze közben futtat mind az ötünket. Néha a haverjának is kölcsön ad, csak úgy szívességből.

Végre hazaértünk. Az én uram levágódik a tv elé, hozzám nem szól, egyszerűen otthagy a többiekkel együtt. Ők egész nap itthon pihentek, ma csak én melóztam. Jellemző, hogy engem cibál mindenhova, pedig van szebb, mutatósabb darab is a gyűjteményében.

Itt van például Piroska. Magas, kihívó, vérvörös bőrdarabban parádézik. Állítólag vele az ember mindig tíz centivel a föld felett jár. Ritkán placcolt, de el is kérte az árát. Mára szépsége megfakult, de még mindig sokan áhítoznak utána.

A második Steel. Ő egészen más típus. A külseje akár egy fekete démoné, de belülről acél keménységű. Vele nem sokan mernek packázni. Eltört már pár csontot az életében. Mégis a mi urunknak mindig megszelídül, bár nehéz természetét ő is nehezen viseli.

Itt van Barnus is. Őt kedvelem. Visszafogott, elegáns, igazi úrinő. Soha sem hivalkodik, mégis minden jobban szerethető, ha ő is benne van. Ő az örök kedvenc, a mi urunk nem is tud ráunni.

És persze itt van Pakkos is. Ő ritkán ereszkedik le a mi szintünkre. Beképzelt, úgy gondolja ő magasabbra jutott, mint mi. Tény, hogy a mi urunk elhalmozza minden jóval. Valamelyik zsebébe mindig belecsusszan némi pénz, új telefon, drága ital. Nem kedvelem, úgy érzem túlságosan is mások vagyunk.

Velük élek összezárva. Bonyolult helyzet. Nem jó ez így. Megalázó mindegyikünk számára. Mi urunk talán nem látod a fájdalmunkat?

Belefáradtam ebbe az életbe. Én talán nem érdemlek olyat, akinek csak én vagyok a párja? Úgy tűnik túl sokra vágyom.

Az én uram visszatért. Újra engem akar. Nem akarom ezt, belefáradtam a létezésbe.

Még végiggondolni sincs idő, máris dolgoznom kell. Mindig ugyanaz, mindig változatlan, mindig sziszifuszi.

Nem bírom tovább, egy érzés a belülről előtör és darabokra szakít. Megáll a levegő, mozdulatlanná válok. Az én uram a karjaiba vesz és tüzes szemeivel vizslat. Nagyon régen nézett rám így. Akár az első találkozásnál. Elmélyülten tanulmányozza minden porcikámat.

Végem van.

Az én uram felnéz az égre, majd megszólal:

„Anya, szétszakadt a sportcipőm!”

Rendezvénynaptár
Június
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Tovább a naptárhoz...
KÉPEK
Tovább a Fotótárhoz...
Kapcsolat

Pannon Egyetem
8200, Veszprém
Egyetem u. 10.
Tel.: (+36) 88 624-289

E-mail
kozmuv@almos.uni-pannon.hu 

Facebook
 http://www.facebook.com/PEKultura

Kulturális referens
Felföldi Gábor (2005)

Kulturális ügyintéző
Winkler Szabolcs (1999)

Web admin
Kiss Levente (2015)
levente.kiss@almos.uni-pannon.hu

Tovább a Telefonkönyvhöz...