MŰVÉSZET
	    PROGRAMOK
	       MŰVELŐDÉS	
	
free templates joomla

Megkezdődött...

…persze, persze az új tanév is, de vele együtt a pezsgő kulturális élet egyetemünkön. Miközben mindenkit arra buzdítok, hogy látogassa a Közművelődési Titkárság által szervezett rendezvényeket, igyekszem röviden összefoglalni, mi minden jó, érdekes és kihagyhatatlan vár rátok az őszi félévben. Természetesen kiállítás, filmklub, gitáros est havi rendszerességgel lesz, kiemelném Berzevici Zoltán koncertjét, nem csak azért, mert ő az egyetem oktatója, hanem azért, mert 20 éves jubileumra készül, 1988 őszén csapott először a húrokba, mint önálló előadó, az E épület kamaratermében. Egyéb irányultságú zenei csemegét is tartogatunk számotokra: október 14-én újra az aulában játszik a Magyar Jazz Quartet (Szakcsi-Vasvári-Csepregi-Szende), november végén – szervezés alatt – három estén három koncert tekinthető majd meg a pop-blues-jazz vonalon.

Öntevékeny csoportjaink összefogásának köszönhetően immár negyedik alkalommal rendezzük meg október elején a folklór hetet. A szokásoknak megfelelően lesz meseolvasó est, vásári komédia, néptáncbemutató, táncház és borkóstolós nóta est is. Apropó bor, a téli vizsgaidőszak közeledtével az adventi hetekben nyilván mindenkinek jól fog esni egy kis forralt bor, némi karácsonyra hangoló kulturális műsorral fűszerezve – erről is gondoskodunk.

Egyetemi színjátszóinkról essék néhány szó, már csak azért is, mert a Bécsy Tamás Egyetemi Színház végre különálló épületet kapott a Munkaügyi Központ mellett, ahol folyik a lázas munka, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalas produkciók jöjjenek létre, és a szakma elismerésén túl veletek, nézőkkel életet leheljenek a színtér falai közé. Az első világháború végének kilencven éves évfordulója kapcsán az E kamarateremben láthatjuk majd egyetemi színészpalántáinkat irodalmi emlékműsor kapcsán.

Most az irodalmi emlékműsor kifejezésbe kapaszkodok bele, és felhívom a szerepelni vágyó ifjúság figyelmét arra, hogy az október 29-én az egyetemi ünnepség keretein belül bemutatandó összeállításra a Közművelődési Titkárság várja jelentkezéseteket!

Ha kulturális éhségeteket szeretnétek csillapítani, keressetek nyugodtan, segítünk: Közművelődési Titkárság, E épület 1. emelet, 88/624-289, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – kulturális levelezőlista (This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; feliratkozás: http://listserv.vein.hu/mailman/listinfo/kultura).

FG

Rendezvénynaptár
Június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tovább a naptárhoz...
KÉPEK
Tovább a Fotótárhoz...
Kapcsolat

Pannon Egyetem
8200, Veszprém
Egyetem u. 10.
Tel.: (+36) 88 624-289

E-mail
kozmuv@almos.uni-pannon.hu 

Facebook
 http://www.facebook.com/PEKultura

Kulturális referens
Felföldi Gábor (2005)

Kulturális ügyintéző
Winkler Szabolcs (1999)

Web admin
Kiss Levente (2015)
levente.kiss@almos.uni-pannon.hu

Tovább a Telefonkönyvhöz...