MŰVÉSZET
	    PROGRAMOK
	       MŰVELŐDÉS	
	
free templates joomla

Néma és süket - vagy egyik sem?

A Közművelődési Titkárság Pannon Polgár elnevezésű sorozatának, melynek keretein belül egykori vagy jelenlegi egyetemi polgárainkat látjuk vendégül, akik munkásságukról, hobbijukról, aktuális tevékenységükről vallanak, illetve az Egyetemi filmklubnak vendége Gyöngyösi Zsolt volt.

A Pannon Egyetem anglisztika szakán végzett fiatalember, ma már az egyik dunaújvárosi szakközépiskolában angoltanár, egyetemi évei alatt is aktívan foglalkozott a filmezéssel, és lelkes hallgatótársaival együtt életre hívta a Syntax Films Entertainment-et, azaz egyetemünk amatőr filmkészítő társulatát. Három alkotás látott napvilágot, melyeknek munkálatait teljesen az egyetemista fiatalok végezték, a forgatókönyv megírásától a rendezésig, a szerepek eljátszásától a zeneszerzésig, és akkor a komoly operatőri munkát vagy a vágást még nem is említettem.

Zsolt nem szakadt el a „rendezői széktől”, függetlenfilmesként járja tovább az útját. Idén készült el NÉMA című rövidfilmje, ami az első magyar Stephen King-adaptáció. Ezt tekinthették meg az érdeklődők az Egyetemi Filmklubban. A film most méretik meg a tallini 10. Nemzetközi Amatőrfilmes Fesztiválon, valamint részt vett egy kanadai és egy texasi fesztivál előválogatásán (a kanadai programba be is került). Továbbá megméretett a Pannon Egyetem kamaratermének értő közönsége előtt, s a vetítést egy izgalmas „műhelybeszélgetés” követte, ahol Zsolt visszaigazolást kapott a film erényeiről, rendező és nézők együtt boncolgatták az amatőr lét korlátait, a forgatás, a megvalósíthatóság nehézségeit.

A filmet az interneten nem lehet elérni, aki szeretne róla bővebb információt kapni, annak ajánlom figyelmébe a következő kritikát: http://www.filmtekercs.hu/raadas/veszelyes-dontesek-nema. Reméljük, Gyöngyösi Zsolt egy hasonlóan színvonalas, talán már egész estés alkotással tér vissza legközelebb alma materébe.

FG, 2012. november

Rendezvénynaptár
Június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tovább a naptárhoz...
KÉPEK
Tovább a Fotótárhoz...
Kapcsolat

Pannon Egyetem
8200, Veszprém
Egyetem u. 10.
Tel.: (+36) 88 624-289

E-mail
kozmuv@almos.uni-pannon.hu 

Facebook
 http://www.facebook.com/PEKultura

Kulturális referens
Felföldi Gábor (2005)

Kulturális ügyintéző
Winkler Szabolcs (1999)

Web admin
Kiss Levente (2015)
levente.kiss@almos.uni-pannon.hu

Tovább a Telefonkönyvhöz...