MŰVÉSZET
	    PROGRAMOK
	       MŰVELŐDÉS	
	
free templates joomla

Egyik szemem nevet, a másik sír

Van, aki kultúrálódik, van, aki kultúrálatlan.

Nagyon örültem, hogy az oktatók kulturális műsoron való megjelenésével ugrásszerűen nőtt a hallgatók létszáma is. Ez történt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem színjátszócsoportjának Bakhus című előadásán. Ugyan Pintér Márta Zsuzsanna tanszékvezető asszonynak oroszlánrésze volt abban, hogy a régi iskoladráma a kamaraterem pódiumán megelevenedett, de a bölcsészettudományi kar több tanára is megjelent a bemutatón, ami bizonyára generálta a hallgatók részvételét – volt, akinek csak állóhely jutott.
Mily örömteli volna, ha az oktatók a jövőben magukénak éreznék az egyetem kulturális rendezvényeit, és hallgatóiknak egy-egy jónak ígérkező programot bátran ajánlanának – még a végén kinőnénk a kamaratermet!
Nagyon örültem, hogy a félév első filmklubján negyven feletti volt a nézők száma! Remélem, az érdeklődés nem lankad, és a jövőben bemutatandó filmeket is értékesnek, megnézésre érdemesnek tartjátok majd. Áprilisban kilátás van arra (a HEMO-nak köszönhetően), hogy a 38. magyar filmszemle kisjátékfilmjeiből megtekinthessük a legjobbakat.
Nagyon örültem, hogy az egyetem második művészeti vetélkedője – hasonlóan a tavalyihoz – jó hangulatban, jeles produkciókkal tarkítva zajlott. Minden egyes művészpalántának gratulálok, de még inkább köszönöm nekik, hogy bátran vállalkoztak, és megörvendeztettek minket, nézőket versmondásukkal, dalaikkal, muzsikájukkal, táncukkal vagy épp pantomimjükkel.
Amiatt persze nem dagadt a mellem, hogy némely egyetemi hallgatók ismét eszünkbe juttatták, milyen kulturáltan bír viselkedni a mai fiatalság. Talán nem vették észre, hogy a színpadon diáktársuk éppen a legjobbat igyekszik kihozni magából, akire vagy hetven feszült figyelem szegeződik?!
Kulturált viselkedés – a Nőnapi koncerten is megtapasztalhattuk annak hiányát. Én kérek elnézést a zenekar tagjaitól, s attól a húsz egynehány jelenlévőtől, aki fontosnak tartotta, hogy ott legyen, aki megérezte, hogy érte szerveződött valami jó dolog. Bizony, bizony kartársnők! – kiváló muzsika volt... node hagyjuk, egyetlen gondolatot csak (ami bánt engemet): a tavalyi Pedagógus nap és az idei Nőnap ékesen bizonyította a XXI. századi ember kultúra iránti vágyát. Szóval ne csodálkozzunk, hogy felnőtté váló gyermekeink nem töltik meg a kultúrházak nézőtereit.

Író-költő egyetemi polgárok! Hegyezzétek tollaitokat (tudom, tudom, ez képzavar, meg avítt is, legyen hát inkább így:) helyezzétek ujjaitokat a billentyűzetre, mert hamarosan hirdetjük az írópályázatot.


FG

Rendezvénynaptár
Június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tovább a naptárhoz...
KÉPEK
Tovább a Fotótárhoz...
Kapcsolat

Pannon Egyetem
8200, Veszprém
Egyetem u. 10.
Tel.: (+36) 88 624-289

E-mail
kozmuv@almos.uni-pannon.hu 

Facebook
 http://www.facebook.com/PEKultura

Kulturális referens
Felföldi Gábor (2005)

Kulturális ügyintéző
Winkler Szabolcs (1999)

Web admin
Kiss Levente (2015)
levente.kiss@almos.uni-pannon.hu

Tovább a Telefonkönyvhöz...